Geschiedenis

Hoe Van der Heide Fourage is uitgegroeid tot een belangrijke spelers op het gebied van fourage en melktransport? Wij nemen u even mee terug in de tijd…

Al meer dan 100 jaar een trots familiebedrijf

Jacob van der Heide legde omstreeks 1900 de basis voor Van der Heide Fourage in Terzool. Iedere week ging hij per schuit met zijn vee naar de veemarkt in Sneek. Op de terugweg nam hij veevoer mee naar de boeren in regio West-Friesland.

Zijn zoon Jan van der Heide kwam wonen in Heeg en ging daar verder met het bedrijf van zijn vader. Op de bakfiets werd het veevoer naar de boeren gebracht.

Toen de eerste vrachtauto zijn intrede deed werd het werk veel makkelijker en kwam er ruimte om meer activiteiten erbij te doen.

In 1939 kwam zoon Jacob van der Heide junior bij zijn vader werken en werd het een firma van vader en zoon.

Het bedrijf groeide verder onder leiding van Jacob van der Heide junior. In 1973 kocht hij een oude boerderij met schuur; een mooie ruimte voor uitbreiding van hun activiteiten. Door de aanschaf van meerdere vrachtauto’s werd de capaciteit van het vervoer vergroot.

In 1960 zijn wij begonnen met het collecteren van melk, toen de tijd nog met melkbussen. Omstreeks 1980 bracht de eerste tankauto de opgehaalde melk bij de boeren naar de melkfabriek. Dit werd de tweede tak van het bedrijf en is tegenwoordig na de fouragehandel van de belangrijkste diensten van Van der Heide.

Gosse van der Heide, zoon van Jacob,  is omstreeks 1981/1982 een firma aangegaan met zijn vader, die in 1985 plotseling overleed. Een zware tijd brak aan voor Gosse, maar: zonder tegenslag geen overwinning. Gosse heeft met zijn gezin en trouwe werknemers het bedrijf laten uitgroeien tot een goedlopend bedrijf.

In 2003 trad de 5

e

generatie toe tot de Firma J. v.d. Heide & Zoon: de zoon van Gosse, Jacob van der Heide, vernoemd naar zijn opa. Kleinzoon Jacob is al ruim 10 jaar medeverantwoordelijk voor dit mooie familie bedrijf.

Meer informatie? Neem contact op