Ruwvoer

Het meeste vee staat niet het hele jaar door in de wei. In de maanden dat uw runderen op stal staan is goed vervangend voer noodzakelijk. Ruwvoer is een uitstekend alternatief voor weidegras. Van der Heide Fourage biedt veel verschillende soorten ruwvoer aan.

Groot aanbod ruwvoer

Bekijk onderstaand ruwvoeraanbod van Van der Heide Fourage.

 • Aardappelvezels
  Aardappelen dienen als grondstof voor het vekrijgen van zetmeel en eiwit. Bij de verwerking van deze aardappelen komen als residu aardappelpersvezels vrij
   
 • Bierborstel
  Bierbostel is een restproduct van de bierbrouwerij Omdat het zeer eiwit- en energierijk is, wordt het gebruikt als veevoer. Bierbostel wordt vooral gebruikt door melkveehouders die het eiwitgehalte in het voederrantsoen willen verhogen.
   
 • Corngold
  Corngold is vers maïsglutenvoer dat ontstaat tijdens de natte zetmeelwinning uit korrelmaïs. Het maïsglutenvoer bestaat uit een mengsel van maïszemelen, maïskiemen, zetmeel en eiwit.
   
 • Snijmais
  De bouwstenen van snijmaïs, zetmeel en ruwe celstof, zorgen ervoor dat dit product een hoogwaardig ruwvoer is, wat vooral energie aanlevert.Wij leveren dit het hele jaar door. Verst en ingekeult.
   
 • Graszaadhooi
  Graszaadhooi is een grof, stengelig en structuurrijk bijproduct afkomstig van de graszaadteelt dat overblijft na het dorsen van het graszaad. Het gedorste hooi is een eensoortig gras dat vrij is van onkruid. Het gras heeft een lage voedingswaarde omdat het lang gedroogd is.
   
 • Voer aardappelen
  Voeraardappelen komen vrij bij de aardappelsorteerbedrijven. Voeraardappelen is een smakelijk voer welke melkdrijvend en eiwitverhogend werkt. Verder heeft het een zeer hoge energiewaarde en drukt het vetgehalte in de melk.
   
 • Alle soorten stroo
  Stro bestaat uit de droge bloeistengels van graanplanten. Tarwestro is het meest gebruikte stro, naast tarwestro wordt er ook haver-, gerst- en roggestro gebruikt. Daarnaast zijn er nog veel meer soorten zoals koolzaad-, karwij-, erwten- en bonenstro e.d. Afhankelijk van het soort stro en van de kwaliteit wordt stro vooral gebruikt bij strooistro in de stal, dekstro op bollenvelden en voer stro voor het vee.
   
 • Weidehooi
  Dit hooitype is van het grasland dat goed bemest wordt met kunstmest en eventueel drijfmest. Wij kopen hooi en kuilgras in, op stam, in de zweel, of in de baal.
   
 • Voor diverse partijen voordroogkuil
  Voordroog kuil of kuilgras is een weidemengsel van diverse gedroogde grassoorten. Het gras wordt in het voorjaar of in de zomer gemaaid en dan ingekuild. Voordroog kuil lijkt op weidehooi, maar is korter gedroogd. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen behouden. Door de kortere droogtijd behoud de kuil veel vitaminen. Ook blijven mineralen beter behouden.
   
 • Zaagsel
  Zaagsel is in diverse soorten te verkrijgen. Het vers gezaagd zaagsel wordt zeer veel toegepast als boxdekking.

Bel voor meer beschikbaarheid en voor meer informatie over het ruwvoer contact met ons op. Bel 0515-442620.

Neem direct contact op